Lezing over de toekomstige circulaire economie in Energiehub

Lezing over de toekomstige circulaire economie in Energiehub

Op uitnodiging van De Vereniging tot Bevordering der Bouwkunst Groningen hebben Arnout Sabbe en Rusne Sileryte van geoFluxus een lezing gegeven over de toekomstige circulaire economie en het belang van een goede inzicht in de afval- en bouwstromen.
Met de data van geoFluxus kunnen ruimtelijk strategen, duurzaamheidsmedewerkers, ruimtelijk economen, stedenbouwkundigen, en ontwerpers op basis van parametrisch ontwerpend onderzoek aan de slag om met elkaar te gaan voor een circulaire economie.
Voorgaand heeft Rik Veltman iets verteld over onze visie op een circulaire bouwcultuur met het ontwerp van de Energiehub als voorbeeldproject. Wat is belangrijk in het ontwerpproces voor een duurzaam gebouw met een hoge BCI score, wat waren de slimme ontwerp uitgangspunten én wat zijn de belangrijke voorwaarden voor goed opdrachtgeverschap. Na afloop zijn de bezoekers rondgeleid door het gebouw onder leiding van Josien Gankema. Het was een geslaagde avond voor zowel ontwerpers, adviseurs, bouwers als opdrachtgevers.

Lees hier meer over het project.