Ontwerpen die het positieve verschil maken

Onze ontwerpen leveren een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van omgeving, klimaat en menselijke verbondenheid. In onze overtuiging is een optimistische grondhouding, samenwerken en communiceren de kern van zinvol ontwerpen.

Zo komen we tot ontwerpen die echt het verschil maken; tot reële oplossingen voor complexe uitdagingen; en tot gebouwen waar iedereen trots op is.

Nieuwe mogelijkheden maken we samen tot werkelijkheid

Vanuit die overtuiging is ons ontwerpproces helemaal ingericht op vruchtbare, effectieve samenwerking. Gedurende het hele proces zorgen we dat de relatie tussen doelen en ontwerpvoorstellen helder inzichtelijk is en blijft, voor alle betrokkenen. Onze procesinrichting wordt in samenwerking met de opdrachtgever helemaal toegespitst op de projectkaders. Dat zorgt ervoor dat we ons gezamenlijk kunnen focussen op het optimale resultaat.

We blijven vanaf begin tot einde met elkaar denken in kansen en mogelijkheden.  Zodat we, ook wanneer zich onverwachte factoren voordoen, samen tot de allerbeste oplossingen komen.

Innovatieve oplossingen voor complexe, actuele opgaven

Onze ontwerpen, visies en masterplannen verbinden altijd de realiteit van vandaag met de uitdagingen van morgen. We zijn gespecialiseerd in reële, innovatieve oplossingen voor complexe uitdagingen. Energetisch en milieutechnisch grensverleggende onderwijsgebouwen; ecologische, energieneutrale woonbuurten; een voormalig industrieterrein waar innovatieve bedrijvigheid de ruimte krijgt; een verzorgingstehuis dat we samen met bewoners ontwikkelen tot dorpsstraat; veilige opvang voor kwetsbare groepen midden in de maatschappij; en nog veel meer.

We agenderen maatschappelijke en vakinhoudelijke vraagstukken door middel van eigen ontwerpend onderzoek en initiatieven, zoals de eerste Groninger Architectuurklimaattop en Van Woonwijk naar Leefwijk.

Wie we zijn

Wij zijn een hecht collectief van professionals, verenigd in een bureau waar eigen talent en visie de ruimte krijgen binnen een positief gerichte onderlinge samenwerking. Wat ons bindt is dat we onze ontwerpkracht dienstbaar inzetten: aan gezamenlijk het positieve verschil maken.

De Unie Architecten is in 2005 in Groningen opgericht onder de naam pvanb architecten. Sinds 2019 opereren we vanuit locaties in Groningen, Amsterdam en Wilhelmshaven.

Rechtsverhouding

Privacy Policy