Bouw gestart voor MFC met dorpsstraat

De verbouw van woon-/zorgcomplex De Wierde in Grijpskerk tot multifunctioneel centrum met dorpsstraat is gestart. Het ontwerp is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gebruikers.

De dorpsstraat van Grijpskerk
Grijpskerkers, zorgpartij, bewoners en nieuwe gebruikers hebben nauw samengewerkt bij iedere stap in het ontwerp voor de transformatie van het zorgcomplex uit de jaren ’90.
Samen hebben we het monofunctionele gebouw veranderd in een levendig, open gebouw met een nieuwe functie die aandoet als een echte dorpsstraat.

Oude dag tussen vertrouwde gezichten
Meer dan twintig gebruikers, waaronder de fanfare, schaakclub, kapper en bibliotheek krijgen een nieuw thuis in het MFC. De woon-zorgfunctie blijft gehandhaafd, met een organisatie waarbij de bewoners naar behoefte en situatie de reuring of juist de privacy kunnen opzoeken. Zo kunnen Grijspkerkers hun oude dag beleven in de sfeer van het dorp.

Het interieurontwerp is in samenwerking met Nicole Lagarde (Interne Zaken) tot stand gekomen Aannemer Bouwbedrijf Hoekstra uit Noordhorn is inmiddels gestart met de bouw. Het vernieuwde De Wierde wordt naar verwachting eind 2020 in gebruik genomen.