Het Perron Haren

Sociale huurappartementen in Haren

In opdracht van woningcorporatie Woonborg ontwierpen we twee appartementenblokken voor één- en tweepersoons huishoudens aan de Walstroweg in Haren. De appartementenblokken zijn gesitueerd aan weerszijden van de nieuwe fietstunnel onder het spoor en markeren zo de nieuwe entree van de wijk. 

Uitnodigende entreesfeer
De beide blokken zijn opgetrokken uit een gevarieerde zandkleurige baksteen die aansluit op de sfeer en uitstraling van de buurt. Naar het fietspad toe hebben ze een speelse groene keramische gevel, die samen met het gevarieerde nieuwe groen een aantrekkelijke, uitnodigende sfeer creëert. 

Bijzondere steen
De groene gevels bestaan uit een gevarieerd patroon van keramische, geglazuurde tegels met een vlam. Deze vlam ontstaat door een nieuw ontwikkeld circulair proces, waarbij reststoffen uit afvalverbranding worden verwerkt in het glazuur.

Slimme organisatie
De appartementen hebben grote, gevarieerd gepositioneerde gevelopeningen en zijn zo georganiseerd dat ze veel lichtinval combineren met privacy en wooncomfort. De blokken zijn nagenoeg energieneutraal, gasloos en aardbevingsbestendig.