Rabobank Assen en Noord-Drenthe

Uitnodigende entree voor de regio

Voor de Rabobank transformeerden we het hoofdkantoor Assen en Noord-Drenthe tot back-office met entreehal en winkel. Het kantoorgedeelte is een lichte, transparante ruimte geworden, ingedeeld in zones met flexplekken. De entree met winkel is een uitnodigende ontvangsthal die regionale uitstraling verbindt met de menselijke maat.

Eilanden

De entree positioneert zich als uitnodigend onderdeel van het omringende winkelcentrum. De verschillende baliefuncties hebben vorm gekregen als zelfstandige eilanden in de hal. Hierdoor sluit de hal aan op de menselijke schaal en maat, krijgt de bezoeker direct helder overzicht en ontstaat er een vanzelfsprekende indeling en routing. 

Bestaande en nieuwe verbindingen

De diverse spreekkamers zijn transparant en licht gemaakt, met behoud van privacy. Er is openheid en zicht op de buitenwereld, zonder dat je gezien wordt. 

De verdiepingen hebben een generieke indeling, met elk een eigen kleurstelling. Centraal in het gebouw is een vergaderruimte gecreëerd met een directe verbinding met het werk- en lunchcafé. Door de toepassing van slimme akoestische maatregelen kan de bestaande open vide nog beter zorgen voor verbinding tussen de verdiepingen.

Locatie
Assen

Programma
Kantoorgebouw

Opdrachtgever
Rabobank Assen en Noord-Drenthe

Periode
2015-2016

Omvang
2.500 m2

Status
Gerealiseerd

Team

Bijzonderheden/prijzen
Architectenselectie