Innovatiehub HIT

Bedrijfs-verzamelgebouw wordt innovatiehub

In opdracht van de Hanzehogeschool hebben we 1320m2 bedrijfsverzamelgebouw in Assen getransformeerd tot de nieuwe locatie van het Hanze Institute of Technology: een uitnodigende broedplaats waar studenten, onderzoekers en bedrijfsleven elkaar ontmoeten en samenwerken aan technologische innovatie.

Slimme interne indeling

Het grootschalige bedrijfspand waarin het HIT zijn intrek neemt is voor een deel nog in gebruik door bedrijven. Het ontwerp richt zich dan ook op het flexibel en slim herindelen van ruimtes en interne indeling en routing naar de wensen van de opdrachtgever. Daarbij houden we rekening met snelle aanpasbaarheid van het gebouw op mogelijk toekomstig ander gebruik.

 

 

 

 

 

 

Dubbel ruimtegebruik

Het ontwerp komt tot stand door middel van een gestroomlijnde samenwerking met de gebruikers. De programmatische ruimtebehoefte vraagt om creatieve en werkbare oplossingen binnen de beschikbare ruimte. Op basis van input van de gebruikers zorgen we voor optimale oplossingen wat betreft dubbel ruimtegebruik en slimme indeling. Een goed doordacht bouwsysteem op basis van houten wanden en vloeren zorgt ervoor dat de diverse ruimtes flexibel en eenvoudig zijn aan te brengen en te demonteren.

Licht, zicht en een mix van werkplekken

Vanaf de entree leidt de brede, uitnodigende podiumtrap de blik tot in het grote, lichte maaklab. Dit maaklab biedt plek aan diverse open en minder open werkplekken en laboratoria. Een doordachte ordening van ruimtelijke inbouwvolumes zorgt voor een stimulerende werkomgeving met een fraaie mix van werkplekken. De inbouwvolumes hebben elk een eigen sfeer en identiteit die is afgestemd op de behoeftes van de diverse gebruikers. De brede podiumtrap is zo opgezet dat deze ook ingezet kan worden als presentatie- en expositieruimte.

Project
Innovatie hub Assen

Locatie
Assen

Programma
Onderwijs, werkplekken, laboratoria

Opdrachtgever
Hanzehogeschool Groningen

Periode
2018 – 2019

Omvang
1320 m2

Status
In ontwerp

Team