Herhuisvesting Iederz

Natuurinclusief bedrijfsgebouw

De verblijfskwaliteit op bedrijventerreinen moet beter: de nieuwbouw van iederz laat zien dat het kan, binnen regulier budget.

 

 

 

Je weet precies waar je zijn moet

Doel van de nieuwe huisvesting van Iederz is een werk- en leeromgeving bieden voor uiteenlopende doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gebouw is dan ook helemaal ontworpen voor de gebruiker: productiehallen, magazijn, bedrijfsrestaurant, kantoren en ruimtes voor logistieke en technische dienst zijn zo georganiseerd dat je precies weet waar je bent en waar je zijn moet. Door het situeren van de entree aan de doorgaande route en het slim organiseren van de verschillende ruimtes ontstaat er voor de gebruikers één eenvoudige, veilige route van bushalte tot werkplek en terug.

Geborgen midden in de maatschappij

De gebouworganisatie biedt naast overzicht en veiligheid vooral ook veel groen, daglicht en contact met de omgeving. Brede binnenstraten langs de gevel leiden naar de productiehallen en zorgen dat er ook op de werkplek veel daglicht is. Het groen langs de gevel biedt, samen met het groen dat aan de directe omgeving wordt toegevoegd, een aangenaam uitzicht en een prettige sfeer. De route van en naar de werkplek wordt daarmee een aangename, rustgevende wandeling. Het bedrijfsrestaurant is gesitueerd aan de transparante gevel en biedt zowel teruggetrokken ruimtes als uitzicht op de omgeving. De nieuwe huisvesting van iederz biedt beschutte werkplekken én maakt contact met de omgeving: geborgen, maar midden in de maatschappij. Hiermee sluit het gebouw aan op de filosofie van iederz om de weg naar regulier werk te allen tijde open te houden.

Groen en energiezuinig

De nieuwe huisvesting van iederz wordt gasloos, energiezuinig en aanpasbaar op nieuwe doelgroepen en werksoorten. Ook draagt de nieuwbouw bij aan het verlagen van de hittestress-uitdaging van de stad Groningen: de buitenruimtes zijn groen, de parkeerruimte krijgt extra groen en is waterdoorlatend en het dak en de fietsenberging zijn voorzien van mos en bufferen hemelwater. Daarmee wordt het gebouw een toekomstbestendige aanwinst, voor zowel de gebruikers als voor de stad.

De oplevering van de nieuwbouw is gepland in het 4e kwartaal van 2022.