Hoofdkantoor Rijnbrink

Groen, cradle-to-cradle hoofdkantoor

Voor het nieuwe hoofdkantoor van boekencentrale Rijnbrink in Deventer ontwierpen we een groen, cradle-to-cradle interieur op maat. Het interieur heeft een grote diversiteit aan plekken en is in hechte samenwerking met de medewerkers ontworpen. Het nieuwe hoofdkantoor bevindt zich in een bestaand kantoorgebouw, waarvan we de indeling en plattegronden helemaal hebben aangepast aan de nieuwe gebruiker.

Werken en ontmoeten

Het nieuwe interieur bestaat uit open kantoor zones, aangevuld met concentratieplekken en overlegkamers. Op elke verdieping hebben we een aantrekkelijke, groene ontmoetingszone gecreëerd, gekoppeld aan gezamenlijke faciliteiten zoals de pantry, printer en lockers.

Warm welkom

De begane grond is ingericht als uitnodigende, openbare ruimte waar iedereen welkom is. Hier bevindt zich een werkcafé voor de medewerkers, waar ook bezoekers iets kunnen eten of drinken. De ruimte nodigt op diverse manieren uit tot verblijven, onder andere met een brede, trapsgewijs verlopende zitvloer. Via een vide is de begane grond verbonden met de eveneens vrij toegankelijke eerste verdieping, waar de muziekuitleen zich bevindt. 

Aangename akoestiek

In samenwerking met de gebruikers hebben we de materialisering, sfeer en uitstraling van het interieur bepaald, met per verdieping specifieke kleuren en accenten op basis van wensen van de gebruikers. Bijzondere aandacht is besteed aan de geluidsoverdracht en akoestiek: door middel van zachte vloeren en slim geplaatste plafondeilanden ontstaan akoestisch prettige ruimtes. 

Groen, gezond en circulair

De materialisering bestaat grotendeels uit hout en is natuurlijk en gecertificeerd cradle-to-cradle. De indeling van de kantoorzones wordt bepaald door verplaatsbare, grote plantenbakken met veel en uitbundig groen. Zo ontstaat een groene, gezonde kantoorruimte waar het aangenaam werken is. 

Project
Hoofdkantoor Rijnbrink

Locatie
Deventer

Programma
Kantoren

Opdrachtgever
Rijnbrink

Periode
2018-2019

Omvang
3600 m2

Status
Voltooid

Team
DE UNIE ARCHITECTEN, Draaijer+Partners, Archipunt, H4TS adviseurs installatietechniek, De Groot Installatiegroep, Coare en Stooff interieurbouw