Buurtschap De Gast

Gezamenlijk ontwikkeld ecologisch buurtschap

Samen met de toekomstige bewoners ontwerpen we buurtschap De Gast in Zuidhorn: een ecologisch opgezet buurtje van vijftien geschakelde woningen in een ruime, groene gemeenschappelijke setting.

Kleine nederzetting met een grote mate van collectiviteit

De woningen liggen met de voordeur aan een gemeenschappelijk erf, met een gezamenlijk gebouw met bijzondere voorzieningen als spil. Een ruim opgezette, gevarieerde groene setting omringt de woningen. Hierin is ruimte voor (moes)tuinieren en ontspannen. De groene setting is deels toegankelijk voor passanten.

Wonen met hoge ambities qua duurzaamheid

De woningen zijn gasloos, energieneutraal en worden duurzaam gerealiseerd. Het plan is zo opgezet dat woningen gefaseerd ontwikkeld kunnen worden.

Project
Buurtschap De Gast

Locatie
Zuidhorn

Programma
15 woningen met gemeenschappelijke voorzieningen

Opdrachtgever
collectief particulier opdrachtgeverschap

Periode
2019-heden

Status
In ontwerp

Omvang
15 woningen (tussen de 80-100m2)

Team

Rizoem,

Bijzonderheden
collectief particulier opdrachtgeverschap