Campus Eemsdelta in Appingedam nadert voltooiing.

Het project trekt inmiddels vrijwel wekelijks bekijks uit de (inter)nationale onderwijswereld, het bedrijfsleven en de architectuur. Onder andere de voorzitter van het Nationaal Programma Groningen Johan Remkes en rijksbouwmeester Francesco Veenstra namen onlangs een kijkje.
Het enthousiasme over de samenhang tussen de vernieuwende onderwijsvisie, campusopzet en landschap is groot. De campus herbergt vier middelbare scholen, alsmede een sportcluster en een cultuurcluster voor de regio. Dankzij een slimme procesopzet en gebouworganisatie kan er een bijzonder groot aantal faciliteiten gerealiseerd worden, waaronder een multicourt, danszalen, geluidsstudio’s, ateliers, theater, zwemvijver met sportstrand, technische werkplaatsen, kunstroute, laboratoria, moestuinen en een tiny forest.

Campus Eemsdelta is met hechte betrokkenheid van alle gebruikers ontworpen.

 Op de campus krijgt elke school zijn eigen herkenbare identiteit en een eigen, op de onderwijsvisie en leerlinggroepen gerichte, flexibele opzet en indeling.
Als hoofdaannemer organiseerden we een vlot integraal ontwerpproces waarmee we hebben gezorgd dat het ontwerp helemaal aansluit bij de visie en wensen van alle gebruikers. De Eemsdelta Campus wordt energieleverend, circulair en natuurinclusief.