Breng nu je stem uit!

Stem voor de Groninger Architectuurprijs

Voor de Groninger Architectuurprijs hebben we ons ontwerp voor de herinrichting van de entreehal van De Oosterpoort en de nieuwe entree van het Provinciehuis in Groningen ingezonden.

Op vrijdag 23 september worden de winnaars bekend gemaakt en tot die tijd kan er gestemd worden op de site van de Groninger Architectuurmaand.

Revitalisering entree SPOT Oosterpoort

In samenwerking met SPOT Groningen ontwierp De Unie Architecten met JPS. architecten, de herinrichting van de entreehal van De Oosterpoort in Groningen. De nieuwe inrichting zorgt voor een prettigere bezoekerservaring die past bij de huidige tijd: een heldere indeling met duidelijke route; betere verdeling van bezoekers tijdens piekmomenten én rustigere tijden; een warme, uitnodigende sfeer die ondersteunend is aan alle programmering van De Oosterpoort.

Entree Provinciehuis Groningen

In opdracht van de provincie Groningen ontwierp De Unie Architecten een nieuwe entree voor het Provinciehuis in Groningen. De nieuwe entreepartij maakt het Provinciehuis meer vanzelfsprekend aanwezig in de stad, met een herkenbaar gezicht in het straatbeeld. De entree legt bescheiden en benaderbaar contact tussen de straat en het grootschalige gebouw. De schaal en maat zorgen samen met het voorplein voor een uitnodigende overgang van de openbare ruimte naar het gebouw.